Sveikiname nacionalinio konkurso „Metų pameistrys 2023“ nugalėtojus

Birželio 20 d. paskelbti antrą kartą Lietuvoje vykusio nacionalinio konkurso „Metų pameistrys“, kurio globėja Lietuvos Pirmoji Ponia Diana Nausėdienė, nugalėtojai ir prizininkai. Sveikiname!

Nominacija „Metų pameistrys 2023“

1-oji vieta: Vidmantas GelūnasVšĮ Elektrėnų profesinio mokymo centro absolventas, šiemet įgijęs elektriko profesiją. Pameistriu dirbo UAB „Sinergija LT“ (profesijos mokytojas Bronislovas Čižas, meistras Justinas Kuodzevičius).

2-oji vieta: Evelina Vosyliūtė – būsimoji padavėja-barmenė, Marijampolės profesinio rengimo centro 3 kurso mokinė, UAB „NAVISARMA“ pameistrė (profesijos mokytoja Eglė Kalinauskienė, meistras Paulina Žilinskaitė).

3-ioji vieta: Žygimantas Dzemyda – būsimasis virėjas, besimokantis Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centre, UAB „Monte Pacis“ pameistrys (profesijos mokytoja Sonata Tutlienė, meistras Raimundas Dambrauskas).

Nominacija „Metų profesijos mokytojas 2023“

1-oji vieta: Agnė Maldžiuvienė, Verslo ir svetingumo profesinės karjeros centro Padavėjų ir barmenų profesijos mokytoja (Vilnius).

2-oji vieta: Dangiras Gurauskas, Mažeikių politechnikos mokyklos Automatinių sistemų eksplotavimo mechatronikų profesijos mokytojas.

3-ioji vieta: Rita Ribinskienė, Alytaus profesinio rengimo centro Slaugytojų profesijos mokytoja.

Nominacija „Metų meistras 2023“

1-oji vieta: Aleksas Čechavičius, MB „Inžinieriaus nauda“ automatinių sistemų inžinierius (Marijampolė).

2-oji vieta: Lina Končienė, Klaipėdos miesto Greitosios medicinos pagalbos stoties bendrosios praktikos slaugytoja.

3-ioji vieta: Edvin Korkut, UAB „Inžinerinė gama“ santechnikas (Vilnius).

Nominacija „Metų darbdavys/įmonė 2023“

1-oji vieta: UAB „Monte Pacis“ (Kaunas).

2-oji vieta: UAB „Euribija“ (Kaunas).

3-ioji vieta: UAB „Baltic Agro Machinary“ (Plungė).

Nacionalinio konkurso „Metų pameistrys 2023“ dalyviai buvo pristatyti specialioje Facebook paskyroje „Metų pameistrys“. Jos lankytojų balsai lėmė nugalėtojus dar dviejose nominacijose.

Paskyros lankytojų valia konkurso „Metų pameistrys 2023“ „Simpatijų prizas“ atiteko Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro bei įmonės „Monte Pacis“ pasakojimui apie pameistrį – būsimąjį virėją Ž. Dzemydą, užėmusį III-ąją vietą nominacijoje „Metų pameistrys 2023“.

Šiemet Facebook paskyros „Metų pameistrys“ lankytojai pirmą kartą rinko ir Geriausią šūkį apie pameistrystę. Daugiausia „patiktukų“ surinko šūkis „Su pameistryste užVESK karjeros variklį“, kurio autoriai – Verslo ir svetingumo profesinės karjeros centro komanda (Vilnius).

Kaip ir pernai, konkurse „Metų pameistrys 2023“ galėjo dalyvauti visos šalies profesinio mokymo įstaigos ir jų partneriai – įmonės bei įstaigos ir organizacijos, kuriose įgyti profesiją galima mokantis pameistrystės mokymo forma. Iš viso konkurse dalyvavo 11 pameistrių, kuriuos pristatė10 Lietuvos profesinio mokymo įstaigų iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Marijampolės, Plungės, Alytaus, Elektrėnų ir kitų šalies miestų ir 11 įmonių, tarp kurių „Orlen Service
Lietuva“, Klaipėdos miesto savivaldybės Greitosios medicinos pagalbos stotis, „Baltic Agro Machinary“, „Inžinerinė gama“ ir kt. Konkurso metu Facebook paskyroje „Metų pameistrys 2023“ apsilankė beveik 42 tūkst. naujų unikalių lankytojų – dukart daugiau nei kasmet vidutiniškai priimama mokinių mokytis į profesinio mokymo įstaigas.

Konkursą „Metų pameistrys 2023“ inicijavo Kvalifikacijų ir profesinio mokymo plėtros centras, įgyvendinantis ES Socialinio fondo lėšomis finansuojamą projektą „Profesinio mokymo ir mokymosi visą gyvenimą populiarinimas Lietuvoje“, organizavo Lietuvos profesinio mokymo įstaigų asociacija.

Adresas:Geležinio Vilko g.16, LT-03163 Vilnius , Telefonas: (8 5) 261 8524 Faksas:(8 5) 261 8524 ,El.Paštas: lpmasociacija@gmail.com ,Įk. 191361972
Lietuvos profesinio mokymo įstaigų asociacija. 2012